[Eveniment] Incomingul în România, încotro?

Mă roade curiozitatea de a participa la Incoming România Travel Forum. Am fost prezent și anul trecut la desfășurarea primei ediții, iar evenimentul, per ansamblu, mi s-a părut promițător și, dacă va continua ascendent (cum de altfel sper să constat în această nouă ediție), cu mare potențial să ajungă în meniul principal al evenimentelor turistice din România.

Sunt trei aspecte importante care, în opinia mea, conferă evenimentului cireașa de pe tort, sau tot vorbind în termeni gastronomici, sarea și piperul:

  1. Indiferent din ce perspectivă se discută, subiectul principal este România Turistică.
  2. Se prezintă și se trag concluzii (și, după forum, sperăm că se întreprind acțiuni) cu privire la o poveste nemuritoare: Incomingul sau, mai pe șleau, cum să atragem turiștii străini să vină în România, și, poate cel mai important, cum să îi convingem să revină.
  3. Vorbitorii sunt personaje cu experiență în domeniu, iar participanții, indiferent că sunt manageri, consultanți, ghizi, jurnaliști, bloggeri etc., au, sau ar trebui să aibă, pasiune pentru turism.

Aștept consumarea acestui forum de turism (care va avea loc pe 26 martie, la Teatrul Elisabeta din București) și voi reveni cu un post edit în care să nuanțez aspectele importante și interesante.

Pentru mai multe detalii accesează pagina evenimentului și, dacă dorești să participi, dă-mi de veste. Poate ne vedem acolo! 🙂

travel forum

 

Update!

În urma forumului:

“Teoria ca teoria, dar practica ne omoară”. Cu alte cuvinte, avem un număr redus de turiști străini REALI!

Este un loc IMENS pentru dezvoltare și perfecționare privind strategia incomingului.

Înainte să targetăm nemți, americani, chinezi etc., ar fi bine să privim mai limpede către un public, aparent, mai accesibil și interesat (israelini, moldoveni etc.).

Ministerul Turismului (sub orice formă a sa), din nefericire, nu este acel organ al statului care să te ajute/sprijine. În cel mai bun caz, te poate asculta. Cam asta este imaginea.

Sunt de acord cu ideea de a se merge pe o colaborare comună, tip asociație. În mod normal, împreună ar trebui ca lucrurile să capete o direcție favorabilă dezvoltării incomingului. Asta dacă există interes comun. A, și muncă comună.

Concluzionând, consider că avem potențialul turistic necesar de a atrage turiști străini, chiar dacă infrastructura nu se ridică la nivelul așteptat. Faptul că suntem pionieri în incoming nu este o rușine. Avem instrumentele necesare de a construi și dezvolta o strategie de incoming care să dea roade. Și, totuși, ce ne lipsește? Poate voința. Că de aici pleacă totul.

forum incoming teatrul elisabeta

Pentru cine cade sau se ridică cortina în turism?

Reclame

Posted on 19 martie 2015, in Zoom and tagged , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: