Visează și călătorește!

În articolul de astăzi vorbim despre vise. Nu, nu despre acele fenomene psihice din timpul somnului, ci despre vise turistice. Acum, dacă nu ai astfel de manifestări, ori ești vreun călător total atipic, ori pur și simplu călătoriile nu sunt deloc preocupările tale. Dorința turistică de a debarca într-un loc frumos, de a vizita un obiectiv interesant, de a explora în lung și lat pe mare, în aer sau pe uscat, este asemenea unui cerc închis, în care ești sclavul propriilor sentimente. Turismul poate fi un viciu. Un viciu atât de frumos, pentru trup și suflet!

Turismul, ca „industrie a viselor” (așadar, visați turistic!), este oportunitatea perfectă pentru dorința ta în materie de călătorii. Dacă visele din timpul somnului sunt, de cele mai multe ori, iluzii sau imagini adesea neclare, necontrolabile și foarte greu de anticipat în realitate, o destinație turistică cu toate ingredientele ei, promovată pe o broșură sau o pagină de internet este cât se poate de… reală!

Până să ne ancorăm la propriu în destinația mult visată, continuăm (!) să trăim, paradoxal, un vis conștient, plin de sentimente și impresii, care generează un preview: vară, vreme splendidă cu un soare generos, cocoțat pe un albastru liniștitor, briza marină cu rol de revigorare, marea șoptește prin valurile ei line, nisipul cald îți gâdilă tălpile, șezlongul pregătit pentru odihnă și relaxare, iar un cocktail exotic e gata să îți provoace papilele gustative. Sau te transformi într-un Indiana Jones (așa cum am făcut și eu aici) și te visezi explorator prin locuri turistice pline de mister și aventură. Sunt doar două exemple, imaginația voastră este liberă să lucreze. Ce este important de reținut, tot acest film turistic prinde contur, iar regizorul nu e nimeni altcineva decât TU.

Pasul decisiv nu stă în buget sau timp. Nu, chiar nu exagerez, sunt conștient că sunt detalii extrem de importante, dar articolul de față are o altă însemnătate. Orice dorință turistică are nevoie de un impuls interior pentru a fi eliminată din sfera visului turistic și transportată în sfera realității. Pasul poate fi greu și depinde de fiecare individ în parte, de modul în care acesta percepe frontiera vis-realitate. Vorbim de… decizie. Unii poate îi zic curaj, alții nebunie.

Dragilor, există atâtea locuri turistice și posibilități de vacanță! Din nefericire, Creatorul ne-a înarmat cu o singură viață, insuficientă pentru a cunoaște toate aceste destinații. Ca o paranteză, topurile cu locurile care merită vizitate într-o viață zburdă prin librării, dar nu este obligatoriu să vă regăsiți în ele. Nu vă luați neapărat după topuri, ci după dorințele voastre, proprii și personale. Revenind la subiect, individul deține o abilitate care echilibrează situația de mai sus. Este liber să aleagă ce îi place cu adevărat. Este liber să decidă și este liber să își dorească cu ardoare să ajungă în destinația „X”.

Închei cu o mențiune. Toate dorințele voastre turistice trebuie depozitate într-un wishlist. Atenție, această listă nu se abandonează niciodată, ci se visează până la momentul decisiv.

Credeți în visele voastre turistice! Într-o zi veți ajunge unde vă doriți.

 Someday I'm gonna travel the world

Reclame

Posted on 5 martie 2014, in Cufărul sentimental and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: