Rămas bun 2013! Bun venit 2014!

O galerie mai sentimentală care se uită altfel la terenul de joc. La marginea lui se pregătește o schimbare importantă. Unii aplaudă cu atâta putere încât de pe umerii lor cad toate greutățile și momentele mai puțin faste. Alții sunt mai rezervați, împovărați de sentimente și nedeciși asupra schimbării. Jucătorul cu numărul 2013, cam obosit de la atâtea evenimente, cedează firesc și obligatoriu locul succesorului său, 2014, fără experiență dar cu gânduri mari. Bună sau rea, modificarea este certă. Să îi dăm încredere acestui 2014! Cine să îi însuflețească starea de spirit decât galeria sentimentală… Până la fluierul care anunță modificarea, mai clipim de câteva ori. Gândiți-vă la tot ce a fost mai bun și lăsați optimismul să vă inunde mintea. Zâmbiți!

Turistic vorbind, anul 2013, cu ultimele lui cifre extrem de… malefice în mintea unor devoratori de pesimism, a fost frumos. Am reușit să călătoresc prin locuri superbe, fără să mă pot “lăuda” cu destinații internaționale. Nu am ajuns în visul multora dintre noi Statele Uimite ale Americii (cum spunea profa de geogra din liceu, ce stil frumos de a preda!), nici în excentricul Dubai, nici în interesanta și fascinanta Asie sau în nu știu ce insule, peninsule și alte cotloane turistice.

Eu am luat-o tiptil-tiptil prin România. Nu vreau să mor trist din punct de vedere turistic fără să îmi văd frumusețile naturale și antropice aflate în locul de baștină. Mulți cârcotași or să zică ia uite-l și pe Păcală. Ei, să vedem cine cară ușa la urmă… Așadar am călătorit printr-o bună parte a țării noastre, fără să am vreun regret!

Mi s-a îndeplinit o mare dorință, aceea că am ajuns în destinațiile de excelență ale României, Maramureș și Bucovina. Doamne Dumnezeule, așa limpezime turistică, așa opere de artă, așa îmbinare între natură și om… ți se face pielea de găină! De asemenea am vizitat și revizitat câteva perle ale Transilvaniei (pe bună dreptate denumite așa), am colindat nordul Olteniei și Munteniei străpungând Carpații (adevărate locuri de poveste), și am pătruns mai timid și prin Moldova lui Ștefan, pe care cu siguranță o voi revedea mai pe îndelete. Nu am uitat de vestul occidental (nu sălbatic) și am ajuns în eleganta Oradea (un oraș extraordinar din punct de vedere arhitectonic!). Inevitabil, în plină vară am luat și litoralul românesc al Mării Negre la privit, așa de… curiozitate, cum ar spune Dem Rădulescu.

În ultimul trimestru al anului am pus rucsacul în cui și m-am dedicat blogului. Cred că v-ați obișnuit cu stilul DORDETUR. Sunt entuziasmat de proiect și am speranța că lucrurile se vor desfășura frumos în continuare. Pregătesc articole pentru toate locurile de poveste din România… dar și alte surprize. 

Anul 2013 din punct de vedere al omului Alexandru Pavlicheanu a fost și cu bune și cu rele. Zâmbete, lacrimi, reușite, eșecuri. În fond, vorbim de fericire și tristețe… stări alternante în viața noastră. Cel mai important este când totul se termină cu bine.

În 2014 vreau să călătoresc, să iubesc și să fiu iubit, să fiu sănătos și fericit! Aceleași lucruri vi le doresc și vouă!

Un An Bun! La Mulți Ani!

Rămâneți pe DORDETUR și în 2014. Vă mulțumesc anticipat pentru susținere!

FIȚI TURIȘTI CU BUNĂ ATITUDINE!

A.P.

 

Reclame

Posted on 31 decembrie 2013, in Cufărul sentimental and tagged , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: