Un călător boem și o lume sexual-turistică…

Într-un mall online de cărți, aruncând un ochi asupra noutăților și nu numai, răsfoind și tot răsfoind printre miile de publicații, am dat peste o carte ce părea ruptă dintr-un alt peisaj. Crezând inițial că este o greșeală ce trebuie raportată, căci nu șade bine la raft (biografii și memorii), de parcă era în biblioteca mea de acasă, am cerut lămuriri cu sfântul click. Bombă! Căci într-un fel sau altul, oricum ai lua-o se lega de călătorii. Coperta era gen interzis minorilor și incompatibilă cu turismul învățat la școală. Zic stai așa că se complică treaba. Femei și călătorii. La pachet. Notez numele cărții, autorul, editura. Bibliografie obligatorie!

Și nu a trecut foarte mult timp căci într-o zi oarecare eram cu o colegă printr-un anticariat din Bucureşti și am găsit cartea ce își aștepta cuminte cumpăratorul. Mi-am frecat ochii de două ori și când eram precis că pun mâna pe ea… stop… prioritate de dreapta colegei, fiind doar una disponibilă. Ghinion! Totuși, într-un final, am primit-o cadou de ziua mea de naştere. Am surâs. Nici nu știam ce mă așteaptă!  

Nu pot uita momentul când intrând într-un magazin nordic de ţoale, având cartea cu mine, sunt oprit de un semnal sonor. Bariera „hoţilor de diamante” m-a pus în stand-by iar un stimabil om de securitate m-a luat la o mică percheziție. “Vinovatul” era autorul Ciprian Enea, bine nu el, ci cartea lui, pe una dintre coperţi rămânând siguranţa care s-a activat în acest magazin. Atrăgând atenţia călătorilor printre haine şi accesorii (turism de shopping, că ăsta chiar merge bine) am reuşit să promovez cartea la lumina „reflectoarelor” spre privirea ciudată a stimabilului care a privit coperta ce se îndreaptă spre o tentă uşor… romantic-porno. Cred că îi venise poftă de… citit. În fine, am rezolvat ușor emoţionat problema şi cartea a rămas la proprietar.

Dar să revenim la subiectul publicației. Ciprian Enea este scriitor-jurnalist, om de business, consultant în turism, călător în aproape 140 de țări și totodată se pare că este primul român care a vizitat cele 7 minuni noi ale Lumii.

Pasiunea lui pentru filosofie (pentru care a făcut și un doctorat) îl face să descopere reţeta lui Mao Zedung, care s-ar zice că a făcut dragoste (serios?) cu 3.500 de femei (wow!), descoperindu-se astfel vraja (sau vrăjeala mai bine spus) tinereţe veşnică, sau cum s-ar spune în poveştile noastre nemuritoare de Petre Ispirescu, tinereţe fără bătrâneţe. Interesant! Ei şi al nostru autor-călător face în aşa fel încât dintr-un pierde vară devine un milionar în euro, şi decide să cutreiere lumea în larg şi-n lat devenind astfel persoană publică. Rețeta o dă în carte. Adăugați voi sare și piper, după gust.

Paginile devorate cu sete și amuzament de multe ori,  prezintă multe capcane morale şi lasă la capacitatea cititorului de a interpreta cum doreşte cele scrise. Autorul este dezinhibat și nu se fereşte să îşi descrie păcatele vieţii, momentele de cumpănă, păţaniile, aventurile (a se traduce în ambele moduri, şi sexuale şi de călătorie), toate abordate fie filosofic, fie pe şleau.

Românul nostru devine astfel un adevărat Marco Polo în lumea sexual-turistică şi speră să ajungă pe urmele celui care a înscris de 3.500 de ori!!! (un adevărat golgheter în materie de femei). Ce face, ce nu face că nu se lasă mai prejos, dar nici mai presus, şi ajunge şi el la o cifră demnă de Șeherezada.

Să nu credeţi că avem doar sex, femei şi filosofie. Amănuntele turistice din țările străbătute în goana după… tinerețe veșnică sunt interesante pe alocuri dar insuficiente, pentru că nu este un ghid efectiv și în orice caz nu asta e ideea acestei cărți, care se vrea defapt un jurnal.

Ca o recomandare finală, merită citită dacă aveţi o minimă curiozitate. Nu este o carte fundament dar cu siguranţă o veţi ţine minte, băieți dar și fete!

 

JURNALUL UNUI CĂLĂTOR BOEM. 1001 DE FEMEI a apărut în anul 2012 la Editura RAO. Există în două ediții, una fiind de buzunar.

Și cum tinerețea trece… nu rămâne decât să iubim și să călătorim.

LECTURĂ PLĂCUTĂ!

Un calator poate mult prea boem

Reclame

Posted on 24 octombrie 2013, in Educație turistică and tagged , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: