Ce adunăm din călătoriile noastre?

Geamantanul cu sentimente

Pentru mine călătoriile înseamnă mai mult decât o simplă relaxare sau odihnă după luni de muncă și stres. Fiecare dintre noi suntem mici sau mari exploratori moderni. Nu vă îndoiți de asta! Descoperim lumea turistică ori de câte ori o luăm la pas în căutarea comorilor de tot felul. Și cel mai important aspect este că în urma lor căpătăm experiență de viață.

Privesc altfel călătoriile. Sigur și eu realizez fotografii. Și eu cumpăr suveniruri. Și eu respir ca orice turist aerul unei destinații. Și eu am euforia unor obiective turistice. Dar dincolo de aceste lucruri perfect normale încerc să fac cunoștiință cu locul. Indiferent că vorbim de locuri antropice, naturale sau mixte în mintea mea se realizează o conexiune. Cu natura, cu omul, cu ambele entități.

Ați simțit vreodată în mijlocul naturii, sub umbrela verde a unor arbori, zgomotele logodite cu liniștea sfâșietoare? Ați pus vreodată mâna pe un zid scorojit de cetate, unde parcă se aud și acum tropăitul cailor și zarva umană? Sunt sigur că da. Iar în momentul acela faci parte din peisaj. Comunici cu locul. Ești un altfel de turist.

Eu mă întorc din călătoriile mele cu sentimentele locului și în același timp îmi donez propriile sentimente. Este un schimb corect și plăcut.

Voi ce credeți, cu ce vă întoarceți din călătoriile voastre?

Reclame

Posted on 22 octombrie 2013, in Cufărul sentimental and tagged , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Dordetur, si eu simt la fel fiecare calatorie, fie ca o traiesc intr-o metropola sau orasel de provincie, fie ca e mare sau munte, padure sau autostrada, etc. Daca iti face placere, te invit pe blogul meu sa citesti, de ex. despre Cetatea Alba din Ucraina. Vei intelege de ce…sper!
    Si ca sa iti raspund la intrebare: eu ma intorc din calatoriile mele cu inima plina de trairi si implinire sufleteasca; cu mintea facuta „enciclopedii”; cu cardurile pline de instantanee si cu gandul…hm…cu gandul la urmatoarea calatorie. 😉 Apoi le mixez pe toate si se nasc amintiri din trecut spre viitor, experiente pe care le daruiesc celor ce le doresc. Simplu, nu?

  1. Pingback: Dordetur, sub lupa! | dordetur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: